Den eneste blog du behøver til dine haveprojekter

Fra Tyk & Træt – til Fit & Frisk

For et år siden tog jeg en beslutning, som har ændret rigtig meget i mit liv.

Efter en lang periode med behandlinger for barnløshed stod jeg i 2004 med en vægtforøgelse på 40 kilo. Det blev dengang billederne fra min søsters bryllup, som gjorde mig bange. Jeg tog fat og tabte i løbet af ca. 3 år de første 20 kilo. Derefter gik vægten i stå, og jeg kunne ikke rigtig tage mig sammen til at tabe de sidste 20 kilo.

Ramt af en diskusprolaps

I 2009 blev jeg ramt af en diskusprolaps, og efter et langt forløb blev jeg rådet til at forsøge at træne og dermed undgå operation. I de næste år forsøgte jeg med mange forskellige træningsmetoder og sportsgrene, men hver gang jeg var kommet godt i gang fik jeg atter smerter i ryggen, og jeg turde ikke fortsætte min træning. Vægten skete der ingenting med i disse perioder, ud over et par kilo i plus og minus.

Jeg gik i lang tid og overvejede om en personlig træner kunne være en løsning for mig. Men indrømmet – jeg synes, det var en dyr løsning, og kunne de der trænere nu også noget, når det kom til stykket? Historier ser så fine ud på papiret, men virker det?!?

Vigtigt med en træner, som var uddannet fysioterapeut

Efter mange overvejelser fandt jeg frem til, at jeg ville gå efter at finde en træner, som var uddannet fysioterapeut, da jeg kunne mærke, at det var vigtigt at min træner forstod mine rygproblemer, men også var i stand til at give mig alternative øvelser, samt at presse mig uden at gå for hurtigt frem i forhold til min krops formåen.

Jeg fandt frem til Allan – og aldrig har jeg været mere glad for, at han ikke havde sommerferie sammen med alle andre. Han havde tid til at mødes med det samme, og jeg vidste allerede efter ganske få minutter, at det her var den rigtige løsning for mig.

Kost uden forbud

Allans indstilling til kost og træning passede til de tanker jeg havde, og han virkede positiv omkring min ryg, hvilket gav mig en utrolig ro. Kosten var uden forbud! Jeg måtte gerne gå på McD – men så var der nok ikke flere kalorier til den dag. Den indstilling var lige mig, for min hjerne fungerer bare ikke med forbud.

Der har været mange træningsøvelser, hvor jeg har måtte sige stop på grund af smerter, men Allan fandt lynhurtigt alternative øvelser, som trænede de samme muskler, men som ikke påvirkede min skade. Sammen med Allan er det lykkes mig at flytte mit fokus, fra frygten for smerten – til udførelsen af øvelsen. Selvfølgelig skal jeg lytte til min krop – men jeg har lært ikke at være bange for alle smerter – nogen af dem er bare belønning for godt arbejde.

Gennemførte 10 km til Royal Run i Odense efter 10 måneders styrketræning og 5 måneders løbetræning

Da jeg startede hos Allan var drømmen et vægttab på 20 kg, og med tiden en krop der kunne betegnes som fit. At jeg skulle opnå begge dele på ét år var på det tidspunkt slet ikke en mulig tanke i mit hoved. Men Allan har været super god til at holde fokus på de korte mål, og jeg har derfor et langt stykke hen af vejen slet ikke opdaget hvor langt jeg nåede. Dette fattede jeg nok først rigtig, da jeg efter kun 10 måneders styrketræning, og 5 måneders løbetræning gennemførte 10 km til Royal Run i Odense.

Jeg har haft rigtig mange festlige weekender i løbet af det sidste år, og jeg har lært, at hvis jeg er totalt fokuseret i hverdagen, så er der masser af plads til god mad, vin og drinks – bare ikke hver weekend, og det kræver afsavn i hverdagen. Men det har fungeret for mig, og jeg har nydt hver eneste udskejelse med god samvittighed.

Allan har været en fantastisk støtte i min kamp for en lavere vægt og en stærkere krop. Og han har min dybeste respekt for hans arbejde, og jeg kan kun anbefale ham som personlig træner.

Men husk – han kan kun hjælpe og støtte – du skal selv gå den lange vej.

Bonus – Små ting, som jeg har lært i året der er gået:

Det er stadig nemt at sige ja til chokolade – men ikke længere så svært at sige nej, som det var før!

Der er ca. de samme kalorier i ét glas rødvin, som der er i 4 cl. whisky.

Ømme muskler er kroppens belønning for godt arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

/* Animated Flaticon JSON Lottie */